Wij adviseren en helpen

Neem direct contact op

Hoe krijg jij de beste coach voor jouw organisatie?
Outsource het hele traject bij Coachplaats:

Van cruciale beroepen naar vitaal belang voor jou (en je medewerkers)!

Neem contact op

Opvallende zaken in de media? Dit viel ons wel op qua nieuws en conclusies …

UMCG meldt dit:

Het viel ic-artsen met het blote oog al op: het merendeel van de coronapatiënten aan de beademing in Nederland kampt met overgewicht. Nu is er meer duidelijkheid over dit verband. Het virus bindt zich graag aan vet.

90 procent van de coronapatiënten aan de beademing op zijn afdeling heeft overgewicht, constateerde Peter van der Voort, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en hoofd van de afdeling intensive care aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Hoe het werkt

Inmiddels heeft onderzoek door zijn team een eerste concrete aanwijzing voor het verband van het coronavirus en overgewicht opgeleverd. Het COVID-19 virus dringt cellen binnen door zich te binden aan zogenaamde ACE2-receptoren aan de buitenkant van cellen.

ACE2-receptoren zijn vooral te vinden op longcellen (daarom krijg je hoestklachten), darmcellen (sommigen krijgen diarree) en vetcellen. Dat laatste is de reden waarom dikkere mensen meer problemen krijgen. Hoe meer vetweefsel, hoe meer virus het lichaam binnendringt. “Nu zijn we dus aan het uitzoeken hoe dat leidt tot longschade, waardoor je beademing nodig hebt”, legt Van der Voort uit.

Leefstijl en blijven bewegen

Tsja, dat is een fors statement, en je leest ook andere onderzoeken en feiten in de media.

Of het geheel waar is of niet, wij gaan geen enkele theorie 100% doorzetten, wijzen geen vinger naar mensen met overgewicht, of wat anders. Iedereen kan ziek worden door Corona, dat is wel duidelijk.

Coachplaats & Co

WEL weten wij dat we moeten blijven bewegen en gezond moeten eten etc. Daar hebben we als Coachplaats & Co mooie oplossingen voor, nu online aangeboden, straks ook weer in combinatie met fysieke ontmoetingen. Kijk hier verder naar concreet aanbod van en met onze partners:

Neem contact op
Design & realisatie door Webheads.