Wij adviseren en helpen

Neem direct contact op

Hoe krijg jij de beste coach voor jouw organisatie?
Outsource het hele traject bij Coachplaats:

Auteur: Kim Schellekens

Waarvoor kun je bij een leefstijl- en vitaliteitscoach terecht?

Een coach op het gebied van leefstijl- en vitaliteit kan je helpen om vitaler te leven. Een vitaal leven bestaat uit meer dan alleen kijken naar de fysieke elementen, zoals je voedings- en beweegpatroon. Het heeft ook te maken met hoe je om gaat met emoties, je gedachten, het beeld dat je van jezelf hebt en op welke manier jij zelf de regie kunt voeren.

Je krijgt inzicht in alle aan levensstijl gerelateerde klachten en je gaat samen aan de slag om in kleine stappen structurele veranderingen door te voeren. Zo kun je bij een leefstijl- en vitaliteitscoach terecht als je diabetes of overgewicht hebt, maar ook met stressklachten of als je op zoek bent naar een betere werk/privé balans.

Je gaat op zoek naar een optimale balans tussen een gezonde geest en een fit en vitaal lichaam.

Voor wie is leefstijl- en vitaliteitscoaching nuttig?

Kan dit (een deel van) jouw wensenlijst zijn?

En dit alles zonder het knagende gevoel van schuld dat je de ander(en) te kort doet. Wil jij gezonder leven? Beter eten? Een goede nachtrust? Eindelijk ontspannen? En minder stress? Kortom balans en rust in je leven?

Het klinkt zo eenvoudig maar waar moet je beginnen? Ga met een professionele leefstijl- en vitaliteitscoach aan de slag zodat je hulp krijgt op al deze gebieden. Jij bent degene die de route uitstippelt en de coach helpt je op weg.

Hoe werkt een leefstijl- en vitaliteitscoach?

Een goede coach zal je niet vertellen wat je moet doen maar juist veel vragen stellen. Ook kunnen er oefeningen gedaan worden. Coaching is een hulpmiddel, op weg naar de oplossing. En het mooie is alle antwoorden zitten namelijk al in jou, maar soms lukt het niet om daar bij te komen.

Wij, mensen, zijn gewoontedieren en zeker op de momenten dat het niet lekker loopt of we ons niet lekker voelen vallen we terug in oude patronen. Deze helpen ons niet verder maar ja hoe doe je dat dan wel?

Een leefstijl- en vitaliteitscoach kan je helpen gewoontes en patronen te ontdekken om deze vervolgens te ontmantelen. Door het stellen van vragen, het reflecteren en/of spiegelen van gedrag, het leggen van verbanden en het afnemen van een vitaliteitscheck ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en nieuw gedrag zodat je beter voor jezelf kunt zorgen.

We kijken niet teveel naar de symptomen maar gaan echt op zoek naar de oorzaken. Verrassend genoeg liggen die vaak op heel onverwachte plekken. Maar daar vind je dan vaak de antwoorden op vragen waarvan je niet wist dat je ze had.

De stappen van een leefstijl- en vitaliteitstraject

Onderstaand de stappen van een coachtraject op een rij:

  1. Kennismaking “klikgesprek”
  2. Vitaliteitscheck
  3. Vaststellen van knelpunten, leefstijl- en vitaliteitsvragen en doelen
  4. Maken van een actieplan op weg naar jouw doelen
  5. Coachtraject – coachgesprekken, oefeningen, opdrachten
  6. Tussentijdse evaluaties, reflecties en bijstellen

Resultaat van leefstijl- en vitaliteitscoaching

Door fysiek en mentaal goed voor jezelf te leren zorgen ervaar je rust. Je leert vorm te geven aan een juiste verhouding tussen inspanning en ontspanning.

Door tijd te besteden aan zaken die er echt toe doen voor jou en doordat je jezelf beter leert kennen lukt het je om tevreden te zijn met wat er is en wie jij bent.

Dit zorgt voor een stabiele basis in je drukke leven en op die manier ben je voor jezelf en je omgeving goed gezelschap.

Je gaat aan de slag met je knelpunten, leefstijl- en vitaliteitsvragen en je leerdoelen. Na een coachtraject heb je in kleine stappen maar resultaatgericht gewerkt aan je doelen. Afhankelijk van jouw coachvraag kun je de volgende resultaten boeken:

Hoe vind je een leefstijl- en vitaliteitscoach?

Iedere coach heeft een eigen stijl en werkwijze. Het is belangrijk dat je een traject aangaat met een coach, waarbij jij je goed voelt. Uiteraard is de kwaliteit van de coach ook van belang.

Coachplaats werkt samen met gecertificeerde leefstijl- en vitaliteitscoaches. Ik werk samen met Coachplaats omdat ik mij dan volledig kan richten op de coaching en Coachplaats de afhandeling en administratie doet.

Wil je eens van gedachten wisselen of een Leefstijl- en vitaliteitscoach ook iets is voor jouw vragen of die van één van je medewerkers? Neem contact op met Coachplaats via www.coachplaats.nl, zij kunnen je koppelen aan een passende coach.

Leefstijl- en vitaliteitscoach Kim Schellekens

Design & realisatie door Webheads.